Κομισιόν για Ελλάδα: Πρόοδος στις δεσμεύσεις, αλλά πρέπει να επιταχύνει κάποιες μεταρρυθμίσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν για Ελλάδα: Πρόοδος στις δεσμεύσεις, αλλά πρέπει να επιταχύνει κάποιες μεταρρυθμίσεις
«Η Ελλάδα έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την επίτευξη των συγκεκριμένων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει» σημειώνουν οι Βρυξέλλες.

Για πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και για ανάγκη επιτάχυνσης των υπολειπόμενων μεταρρυθμίσεων που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η Αθήνα κάνει λόγο η Κομισιόν.

Σε ανακοίνωση σχετικά με την 13η έκθεση των θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM) στο καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, σημειώνεται πως «η Ελλάδα έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την επίτευξη των συγκεκριμένων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, παρά τις προκλήσεις που συνεχίζει να θέτει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ελληνικές αρχές έχουν υλοποιήσει δεσμεύσεις σε σειρά διαφόρων τομέων, όπως η ενίσχυση της αποδοτικότητας του δημοσίου τομέα, η οργανωτική αναδιάρθρωση του ενιαίου ασφαλιστικού ταμείου και η απλοποίηση των αδειών για επενδύσεις στους συμφωνηθέντες τομείς».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «ευρωπαϊκοί θεσμού καλωσορίσουν τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές σε όλους τους τομείς και καλούν τις αρχές να διατηρήσουν το momentum των μεταρρυθμίσεων και, όπου χρειάζεται, να ενισχύσουν τις προσπάθειες για αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που έχουν προκληθεί εν μέρει λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί το ραντεβού της 7ης Απριλίου είναι κρίσιμο για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider