Σιγκαπούρη: Στο 24% η φορολογία για εισοδήματα έως 744.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σιγκαπούρη: Στο 24% η φορολογία για εισοδήματα έως 744.000 δολάρια
Ο φόρος αγαθών και υπηρεσιών της χώρας θα αυξηθεί σε δύο φάσεις, κατά 8% από τον Ιανουάριο του 2023 και κατά 9% από τον Ιανουάριο του 2024.

Σε αύξηση της φορολογίας για τα μεγάλα εισοδήματα και σε άνοδο του φόρου αγαθών και υπηρεσιών (GST) προχωρά η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης.

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε η κυβέρνηση της χώρας στο κοινοβούλιο, η φορολόγηση για εισοδήματα έως 744.000 δολάρια ετησίως αυξάνεται στο 24%.

Ακόμα, ο φόρος GST θα αυξηθεί σε δύο φάσεις, κατά 8% από τον Ιανουάριο του 2023 και κατά 9% από τον Ιανουάριο του 2024, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σιγκαπούρης, Λόρενς Ουόνγκ, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

«Όλοι συνεισφέρουμε για την ενίσχυση της οικονομίας, αλλά αυτοί που έχουμε τον μεγαλύτερο πλούτο πρέπει να συνεισφέρουν λίγο παραπάνω» ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός.

Η αύξηση της φορολογίας έρχεται καθώς η κυβέρνηση της χώρας δαπάνησε περίπου 700 εκατ. δολάρια μέσα στα 2 προηγούμενα χρόνια για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στις επιπτώσεις που είχε η πανδημία του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider