ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση των νέων επιδομάτων ανεργίας - Μείωση στις ενάρξεις κατοικιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση των νέων επιδομάτων ανεργίας - Μείωση στις ενάρξεις κατοικιών
Οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο συρρικνώθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 4,1% έναντι αύξηση 1,4% τον Δεκέμβριο του 2021.

Απρόσμενη αύξηση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ΄σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 248.000 έναντι 223.000 αιτήσεων την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 218.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έπεσαν στις 1,59 εκατ. από 1,52 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,60 εκατ. αιτήσεις.

Εξάλλου, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο συρρικνώθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 4,1% έναντι αύξηση 1,4% τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανάμεναν συρρίκνωσης 0,4%.

Οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών στη χώρα ενισχύθηκαν 0,7% για τον Ιανουάριο και σε μηνιαία βάση έναντι αύξησης 9,1% τον Δεκέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση κατά 7,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μειωμένες κατά 16.000 οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider