Η Τουρκία δίνει 1,6 δισ. δολάρια για κεφαλαιακή στήριξη της μεγαλύτερης τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία δίνει 1,6 δισ. δολάρια για κεφαλαιακή στήριξη της μεγαλύτερης τράπεζας
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ένα πακέτο 60 δισ. λιρών στις επιχειρήσεις, μέσω δανεισμού με τις εγγυήσεις του της τουρκικής κυβέρνησης.

Το ποσό των 1,6 δισ. δολαρίων θα διαθέσει η Τουρκία για την κεφαλαιακή ενίσχυση της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της TC Ziraat Bankasi, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Τουρκίας.

Τα 1,6 δισ. δολάρια έρχονται να προστεθούν στα 2 δισ. δολάρια κεφαλαιακής ενίσχυσης που θα δώσει το κρατικό fund της Τουρκίας, Turkiye Varlik Fonu, στις τράπεζες Turkiye Halk Bankasi και Turkiye Vakiflar Bankasi.

Η απόφαση της Άγκυρας έρχεται εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2023 και σε μια προσπάθεια για ενίσχυση του δανεισμού στην οικονομία της χώρας, που συνεχίζει να δοκιμάζεται από τον πληθωρισμό και τις πιέσεις που δέχεται η λίρα στην αγορά συναλλάγματος.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ένα πακέτο 60 δισ. λιρών στις επιχειρήσεις, μέσω δανεισμού με τις εγγυήσεις της τουρκικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Φέρτε το χρυσό και τα κοσμήματα σας η νέα... οικονομική πολιτική

gazzetta
gazzetta reader insider insider