Μπόστιτς (Fed): Πιθανές 4 αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2022

Newsroom
Μοιράσου το
Μπόστιτς (Fed): Πιθανές 4 αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2022
«Πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσει η οικονομία στις πρώτες αυξήσεις που θα κάνουμε μέσα στο 2022» ανέφερε το στέλεχος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μπορεί να προχωρήσει παραπάνω από 3 φορές σε αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της εντός του 2022 υπό όρους, ανέφερε ο επικεφαλής του παραρτήματος της Ατλάντα (Fed Atlanta), Ράφαελ Μπόστιτς.

Μιλώντας στο CNBC, ο Αμερικανός τραπεζίτης έκανε λόγο για μια στάση προς την αύξηση των επιτοκίων που είναι λιγότερο επιθετική από αυτή που αναμένουν οι αγορές τις τελευταίες εβδομάδες, «βλέποντας» έως και 4 αυξήσεις των επιτοκίων της Fed μέσα στο τρέχον έτος.

Άλλες απόψεις αναμένουν ακόμα πιο επιθετικές κινήσεις από την τράπεζα, με την Bank of America να εκτιμά πως η Fed μπορεί να προχωρήσει έως και σε 7 αυξήσεις των επιτοκίων της εντός του 2022 για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 39,5 ετών.

Όπως είπε ο Μπόστιτς, «προβλέπω 3 αυξήσεις των επιτοκίων φέτος. Θα μπορούσα να υποστηρίξω και την άποψη για 4 αυξήσεις, αλλά πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσει η οικονομία στις πρώτες αυξήσεις που θα κάνουμε μέσα στο 2022».

Ο ίδιος εκτίμησε πως ο δείκτης για τον πληθωρισμό που χρησιμοποιεί η Fed (PCE) αναμένεται να φτάσει στο 3% για το σύνολο του 2022, ενώ πρόσθεσε πως ότι οι αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία θα αρχίσουν να υποχωρούν εντός του έτους.

Σημειώνεται πως αύριο, Πέμπτη, ανακοινώνονται τα ομοσπονδιακά στοιχεία για τον πληθωρισμό στη χώρα κατά τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BlackRock: «Επιθετικό» το pricing των αγορών στις αυξήσεις των επιτοκίων - «Overweight» για τις μετοχές

Ντάλι (Fed): Oι αυξήσεις των επιτοκίων πρέπει να είναι σταδιακές και όχι άτακτες