ΗΠΑ: «Σήμα» του Λευκού Οίκου στις ενεργειακές εταιρείες για μείωση των τιμών στα καύσιμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Σήμα» του Λευκού Οίκου στις ενεργειακές εταιρείες για μείωση των τιμών στα καύσιμα
Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεννόηση με τους συμμάχους τους για να διασφαλίσουν σταθερή ροή φυσικού αερίου στην αγορά της Ευρώπης, σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξετάζει τους τρόπους για τη μείωση των τιμών στα καύσιμα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια των ΗΠΑ έφτασε σε πολυετές υψηλό.

Μιλώντας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, υπονόησε πως οι ενεργειακές εταιρείες δεν προχωρούν σε γεωτρήσεις στο βαθμό που θα μπορούσαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA), για τον Ιανουάριο του 2022 η μέση τιμή ανά γαλόνι βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων της χώρας ανήλθε σε 3,315 δολάρια έναντι 3,307 δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2021 και έναντι 2,334 δολαρίων τον Ιανουάριο του 2021.

Πρόκειται για την ακριβότερή μέση τιμή ανά γαλόνι βενζίνης από τον Ιούνιο του 2014.

Η συνεργάτιδα του Τζο Μπάιντεν ανέφερε επίσης πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεννόηση με τους συμμάχους τους για να διασφαλίσουν σταθερή ροή φυσικού αερίου στην αγορά της Ευρώπης, σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία και σημειωθεί διακοπή στην προμήθεια φυσικού αερίου στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσημο αίτημα της ΕΕ στον Αζερμπαϊτζάν για αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider