Ο αυξημένος πληθωρισμός απειλεί και τους σοκολατένιους λαγούς του Πάσχα!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο αυξημένος πληθωρισμός απειλεί και τους σοκολατένιους λαγούς του Πάσχα!
Σημαντικές πιέσεις για τους ζαχαροπλάστες της Γερμανίας ασκεί και η αύξηση του ενεργειακού κόστους που καλούνται να καλύψουν.

Οι αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα απειλούν να ρίξουν τη «σκιά» τους και στην αγορά των σοκολατένιων λαγών που καταναλώνονται κάθε Πάσχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, σήμα κινδύνου για τα παραπάνω στέλνει η Ένωση Ζαχαροπλαστών της Γερμανίας (BDSI), με τον επικεφαλής της, Κάρστεν Μπέρνοθ, να τονίζει πως «η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και τα προβλήματα στα logistics έχουν οδηγήσει σε σημαντικές ελλείψεις, που είναι πιθανό να επηρεάσουν τη διάθεση των σοκολατένιων λαγών για το επερχόμενο Πάσχα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέσα στα άλλα προβλήματα, σημαντικές πιέσεις για τους ζαχαροπλάστες της Γερμανίας ασκεί και η αύξηση του ενεργειακού κόστους που καλούνται να καλύψουν.

Στα οικονομικά βάρη ήρθε να προστεθεί και το αυξανόμενο κόστος της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Μπέρνοθ ανέφερε πως παρά τις επιπτώσεις των lockdown και των κλειστών εστιατορών, η Γερμανία αύξηση την παραγωγή σοκολάτας κατά 2,7% για το 2021 σε ετήσιο επίπεδο, φτάνοντας τα 1,2 εκατ. τόνους, ενώ τα παράγωγα προϊόντα σοκολάτας σημείωσαν αύξηση 5,4% σε σχέση με το 2020 και η αξία του ανήλθε στα 5,9 δισ. ευρώ για το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider