Goldman Sachs: Δεν αναμένει σημαντική αύξηση των ενεργειακών τιμών από την κρίση στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Δεν αναμένει σημαντική αύξηση των ενεργειακών τιμών από την κρίση στην Ουκρανία
«Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να σταματήσει τις ενεργειακές ροές που περνούν από την Ουκρανία» ανέφερε ο Τζεφ Κάρι.

Η Goldman Sachs εκτιμά πως οι ενεργειακές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη δεν θα επηρεαστούν σημαντικά από την κρίση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπως δήλωσε το στέλεχος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, Τζεφ Κάρι, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο ίδιος σημείωσε πως το βασικό σενάριο της Goldman είναι ότι δεν θα υπάρξει αναταραχή στις ενεργειακές ροές, λέγοντας πως αυτή θα μπορούσε να επηρεαστεί από κυρώσεις ή τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» στην ουκρανική κρίση.

«Μια σειρά κυρώσεων από όλες τις πλευρές θα έφερνε αναταραχή και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να σταματήσει τις ενεργειακές ροές που περνούν από την Ουκρανία» ανέφερε ο Κάρι.

Ακόμα, το στέλεχος της Goldman δήλωσε πως η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να ανεβάσει τις ενεργειακές τιμές, κατά 2 δολάρια ανά βαρέλι το πετρέλαιο και κατά 4 δολάρια ανά βρετανική θερμιδική μονάδα το φυσικό αέριο.

«Υπάρχει ήδη μια ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και αυτό είναι ένας από τους λόγους που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κρατά τη συγκεκριμένη στάση απέναντι στην Ουκρανία» συμπλήρωσε ο Κάρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Επιδείνωση της ανάπτυξης φοβούνται οι αγορές - Κίνδυνος πυροδότησης «σοκ» στις μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider