Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Δεν είναι μόνο οι κεντρικοί τραπεζίτες που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Δεν είναι μόνο οι κεντρικοί τραπεζίτες που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι μόνο οι κεντρικοί τραπεζίτες που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, αλλά και άλλοι αξιωματούχοι χάραξης πολιτικής.

Τελευταία ενημέρωση: 16:35

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι μόνο οι κεντρικοί τραπεζίτες που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, αλλά και άλλοι αξιωματούχοι χάραξης πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου και μέσω της ενίσχυσης των εμβολιασμών με στόχο να τερματιστεί η πανδημία της COVID-19.

Η Γκεοργκίεβα, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην τηλεδιάσκεψη The Davos Agenda, διαδικτυακό πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, την Παρασκευή, είπε ότι η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για χώρες με υψηλότερα επίπεδα χρέους σε δολάρια.

Είπε επομένως ότι είναι «πολύ σημαντικό η Fed να κοινοποιεί ξεκάθαρα τα σχέδια πολιτικής της για την αποφυγή εκπλήξεων» ενώ τόνισε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα «ενεργεί με υπευθυνότητα διότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μετατρέπεται σε οικονομική και κοινωνική ανησυχία».

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNBC, τόνισε ότι το μήνυμα του ΔΝΤ προς τις χώρες με υψηλά επίπεδα χρέους σε δολάρια ήταν «δράστε τώρα. Εάν μπορείτε να παρατείνετε τις προθεσμίες, κάντε το. Εάν έχετε αναντιστοιχίες νομισμάτων, τώρα είναι η στιγμή να τις αντιμετωπίσετε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γκεοργκίεβα: Προειδοποιεί για νέες οικονομικές αναταραχές και δάνεια από το ΔΝΤ φέτος

ΔΝΤ: Οι αναδυόμενες οικονομίες πρέπει να προετοιμαστούν για τη σύσφιξη πολιτικής της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider