Ποιοι διεκδικούν το ΣΔΙΤ για το «Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα Αττικής»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι διεκδικούν το ΣΔΙΤ για το «Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα Αττικής»
ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ – Intrakat και Μηχανική κατέθεσαν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό των 235 εκατ. ευρώ.

Τρία ήταν τα σχήματα που χτες Πέμπτη 20 Ιανουαρίου υπέβαλαν τελικά φάκελο συμμετοχής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα Αττικής» στο πλαίσιο της Α’ Φάσης της Διαγωνιστικής Διαδικασίας για την Προεπιλογή των συμμετεχόντων.

Τα τρία σχήματα είναι τα ακόλουθα:

1. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ

2. ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΕ & ΤΕΡΝΑ ΑΕ

3. ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ

Δηλαδή, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ανέφερε χτες το insider.gr για τη συνεργασία ΤΕΡΝΑ και Intrakat αλλά και τη συμμετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μέσων των θυγατρικών της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Ηλέκτωρ.

Το τρίτο σχήμα που εισήλθε στη διαδικασία (αργά χτες το βράδυ κυκλοφόρησε η πληροφορία για τρίτο φάκελο) ήταν η Μηχανική.

Μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί από την επιτροπή ο έλεγχος των δικαιολογητικών των συμμετεχόντων και ο διαγωνισμός να περάσει στη Β’ Φάση.

Η Σύμβαση Σύμπραξης θα περιλαμβάνει το σύνολο των παρεχόμενων Υπηρεσιών που αφορούν στη Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή, Αποκατάσταση των Παγίων που ανήκουν στην Εταιρεία Παγίων Ε.ΥΔ.Α.Π. και τα οποία χρησιμοποιούνται για την συλλογή, αποθήκευση και μεταφορά ακατέργαστου νερού από τις πηγές μέχρι την είσοδο των Μονάδων Επεξεργασίας Νερού.

ΟΦΕΛΗ ΕΡΓΟΥ

1. Η κατασκευή των αναγκαίων έργων για τη διασφάλιση της καλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του υδροδοτικού δικτύου της Αττικής

2. Η πρόληψη και η έγκαιρη αποκατάσταση των βλαβών

3. Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος παρακολούθησης της καλής λειτουργίας του ΕΥΣ

4. Ο εξορθολογισμός του κόστους και η βελτιστοποίηση της οικονομικής απόδοσης της λειτουργίας του ΕΥΣ

5. Η βελτίωση στη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Η συνολική συμβατική διάρκεια της σύμπραξης ανέρχεται σε είκοσι έτη. Ο προϋπολογισμός του έργου κατά την περίοδο λειτουργίας του ανέρχεται στα 235 εκ. ευρώ σε καθαρή παρούσα αξία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider