Η Κίνα μείωσε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τα βασικά επιτόκια δανεισμού της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα μείωσε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τα βασικά επιτόκια δανεισμού της
Η PBoC την περασμένη Δευτέρα εξέπληξε τους αναλυτές, μειώνοντας το μεσοπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBoC) μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού της για δεύτερη φορά μέσα σε αντίστοιχους μήνες τα βασικά επιτόκια δανεισμού της, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίζει τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία της χώρας η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, η PBoC μείωσε το μονοετές επιτόκιο δανεισμού κατά 10 μονάδες βάσης, στο 3,70%, από 3,80% που ήταν τον Δεκέμβριο.

Το πενταετές επιτόκιο δανεισμού μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης, στο 4,60% από 4,65% τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι μειώσεις ήταν εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών ενώ είναι η πρώτη φορά εδώ και 21 μήνες που η PBoC προχωρά στη μείωση των δύο επιτοκίων μέσα στον ίδιο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως η PBoC την περασμένη Δευτέρα εξέπληξε τους αναλυτές, μειώνοντας το μεσοπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού κατά 10 μονάδες βάσης, στο 2,85% από 2,95%, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020.

Η τράπεζα αναφέρει πως θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να σταθεροποιήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εντός του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα μειώνει τα επιτόκια: Φόβοι για την ανάπτυξη παρά το εντυπωσιακό 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider