Τα 20 κορυφαία hedge funds στον κόσμο το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 20 κορυφαία hedge funds στον κόσμο το 2021
Οι 20 κορυφαίες εταιρείες απέφεραν κέρδη 65,4 δισ. δολαρίων το 2021.

Η TCI Fund Management του δισεκατομμυριούχου Chris Hohn κέρδισε 9,5 δισ. δολάρια για λογαριασμό των πελατών της πέρυσι, κατακτώντας την πρώτη θέση των κερδών μεταξύ μερικών από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο.

Οι 20 κορυφαίες εταιρείες hedge fund παρήγαγαν το ποσό ρεκόρ των 65,4 δισ. δολαρίων το 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις της LCH Investments. Η Citadel του Ken Griffin και ο κολοσσός των «ποσοστικών» hedge fund giant D.E. Shaw & Co. ήταν οι αμέσως επόμενες πιο επικερδείς επιχειρήσεις σε απόλυτα κέρδη.

Η λίστα των 20 καταγράφει απόδοση στοιχείων ενεργητικού 10,5%, με τον μέσο όρο του κλάδου να διαμορφώνεται στο περίπου 5%. Κατ' αντιστοιχεία, ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 28,7%, συμπεριλαμβανομένων μερισμάτων.

«Ενώ τα hedge funds δεν ήταν οι βασιλιάδες της απόδοσης την περασμένη δεκαετία, μπορούν να γίνουν χρήσιμα όταν το περιβάλλον της αγοράς αλλάζει, κάτι που αναπόφευκτα θα συμβεί», σχολιάζει ο Πρόεδρος της LCH Rick Sopher. «Οι αγορές μετοχών έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι αγορές ομολόγων είναι επισφαλείς, οπότε ο κίνδυνος οι παραδοσιακοί επενδυτές των μετοχών και των ομολόγων να χάσουν χρήματα είναι υψηλός και ανεβαίνει κι άλλο».

Η LCH έχει υπολογίσει ότι η βιομηχανία των hedge funds έχει παραγάγει κέρδη αξίας άνω των 1,6 τρισ. δολαρίων για τους πελάτες της από τη σύλληψή της. Οι τοπ 20 διαχειριστές, που επέβλεπαν το σχεδόν 19% όλων των assets της βιομηχανίας, έχουν αποφέρει τα 677 δισ. δολάρια εκ του συνόλου. Από τη λίστα αποχώρησαν οι Paulson & Co. και Moore Capital Management και αντικαταστάθηκαν από τις Davidson Kempner και Third Point.

Οι 20 κορυφαίοι διαχειριστές hedge funds το 2021

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider