Γερμανία: Στο 2,7% η ανάπτυξη της οικονομίας για το 2021 - Αυξήθηκε το έλλειμμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Στο 2,7% η ανάπτυξη της οικονομίας για το 2021 - Αυξήθηκε το έλλειμμα
Για το σύνολο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η γερμανική οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 4,6%, σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση της Destatis

Με ρυθμό 2,7% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία για το σύνολο του 2021, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Η μέτρηση βρίσκεται εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Για το σύνολο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,6%, σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση της Destatis έναντι ύφεσης 5% που ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η ανάπτυξη 2,7% στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ήρθε εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και των αυξημένων τιμών λόγω του πληθωρισμού στη Γερμανία, που βρίσκεται σε υψηλό πολλών δεκαετιών.

Σύμφωνα με την Destatis, η ανάπτυξη της οικονομίας για το 2021 ήταν 2% μικρότερη από αυτή του 2019, δείχνοντας πως το γερμανικό ΑΕΠ απέχει ακόμα από τα να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα

Υψηλότερο έλλειμμα

Ακόμα, η Γερμανία κατέγραψε υψηλότερο έλλειμμα γενικής κυβέρνησης (καθαρός δανεισμός) για το 2021, καθώς αυτό διαμορφώθηκε στα 153,9 δισ. ευρώ έναντι 145,2 δισ. ευρώ για το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων - Πρώτη φορά πάνω από 90.000 σε ένα 24ωρο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider