Οικονομία | Διεθνή
12-01-2022 | 12:09

Σουηδία: Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών που πλήττονται από υψηλές τιμές του ρεύματος

Newsroom
Μοιράσου το
Σουηδία: Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών που πλήττονται από υψηλές τιμές του ρεύματος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Σουηδία θα αποζημιώσει τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί χειρότερα από την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε σήμερα ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Μίκαελ Ντάμπεργκ, με την κυβέρνηση να προβλέπει τη διάθεση 6 δισ. σουηδικών κορωνών (περίπου 583,58 εκατομμύρια ευρώ) για μέτρα.

Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τρεις μήνες από τον Δεκέμβριο του 2021 με μέγιστο ποσό 2.000 κορωνών (περίπου 194,6 ευρώ) ανά νοικοκυριό τον μήνα.

Επίσης η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι τα χρήματα αυτά θα λάβουν περίπου 1,8 εκατομμύριο νοικοκυριά.

«Πρόκειται για έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για μια έκτακτη κατάσταση», σημείωσε ο Ντάμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν στην Σουηδία τους τελευταίους μήνες --ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της χώρας-- αν και οι αυξήσεις αυτές ήταν λιγότερο σημαντικές απ' ό,τι σε πολλά άλλα μέρη της Ευρώπης.

Η ηλεκτρική ενέργεια στη Σουηδία προέρχεται κυρίως από τους δικούς της υδροηλεκτρικούς, αιολικούς και πυρηνικούς σταθμούς και η χώρα δεν στηρίζεται στις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Ωστόσο οι τιμές ορίζονται στις διεθνείς αγορές, πράγμα που σημαίνει ότι οι Σουηδοί καταναλωτές έχουν επίσης πληγεί από την άνοδο των τιμών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.