Σκυλακάκης: Νέα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις με βάση τον τζίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Νέα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις με βάση τον τζίρο
Σε ό,τι αφορά την αγορά ενέργειας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην αγορά του φυσικού αερίου, δεδομένου ότι το πετρέλαιο επέστρεψε στα επίπεδα του 2019.

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου αναμένεται να ανακοινωθεί νέα δέσμη οικονομικής στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αναμένουμε τις επιπτώσεις στον πραγματικό τζίρο (να βλέπουμε τι αποδείξεις έκοψε κάθε επιχείρηση), είπε ο κ. Σκυλακάκης, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή, τα πρώτα μέτρα που επείγουν είναι όπου υπάρχει ανάγκη να μπουν εργαζόμενοι σε αναστολή, όπως στα νυχτερινά κέντρα. Στην εστίαση, θα αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στις επόμενες μέρες.

Σε ό,τι αφορά την αγορά ενέργειας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην αγορά του φυσικού αερίου, δεδομένου ότι το πετρέλαιο επέστρεψε στα επίπεδα του 2019. «Δεν είναι το πετρέλαιο το κύριο πρόβλημά μας. Είναι το φυσικό αέριο που αποτελεί σημαντικό μέρος της ηλεκτρικής ενέργειάς μας. Πριν από μια βδομάδα-δέκα ημέρες το φυσικό αέριο έφτασε στα 150-160 ευρώ στην Ολλανδία. Σήμερα έφτασε στα 70 ευρώ, το χαμηλότερο εδώ και δύο μήνες. Άρα τα μέτρα θα είναι αναλογικά της αύξησης στους λογαριασμούς», τόνισε.

Θα είναι μέτρα εκτεταμένα σε κοινωνία και οικονομία, θα μοιάζουν λίγο με αυτό που λέμε «μόνιμο μηχανισμό» και θα προσαρμόζονται στο ύψος των αυξήσεων, ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι τα μέτρα θα είναι χωριστά για νοικοκυριά και χωριστά για επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider