ΗΠΑ: «Άλμα» στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών το Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Άλμα» στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών το Νοέμβριο
Ο τομέας της στέγασης παραμένει εύρωστος αλλά μακριά από τα υψηλά που παρατηρήθηκαν πέρυσι. Οι πωλήσεις είναι 14% χαμηλότερες από το περυσινό επίπεδο.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12,4% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 744.000 τον Νοέμβριο από το αναθεωρημένο 662.000 τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε η αμερικανική κυβέρνηση την Πέμπτη.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών θα πραγματοποιούνταν με εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 766.000 τον Νοέμβριο.

Τα δεδομένα συχνά αναθεωρούνται απότομα. Οι πωλήσεις τον Οκτώβριο αναφέρθηκαν αρχικά σε 745.000.

Ο τομέας της στέγασης παραμένει εύρωστος αλλά μακριά από τα υψηλά που παρατηρήθηκαν πέρυσι. Οι πωλήσεις είναι 14% χαμηλότερες από το περυσινό επίπεδο.

Αν και ο κλάδος αναμένεται να συνεχίσει να είναι ισχυρός, η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια θα πρέπει να εμποδίσει τη δραστηριότητα να υπερθερμανθεί, δήλωσαν οικονομολόγοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Μητσοτάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Αλλαγή άρθρου 86, νέα βάση για τη μονιμότητα στο Δημόσιο - Τι αναφέρει για ΠτΔ και ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Alpha Bank - Στα 1.600 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή - Ποια στοιχεία θα δηλώσουν 7 εκατ. φορολογούμενοι

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider