AstraZeneca: Αύξηση εσόδων στο γ' τρίμηνο - Μικρά κέρδη από το εμβολίο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AstraZeneca: Αύξηση εσόδων στο γ' τρίμηνο - Μικρά κέρδη από το εμβολίο
Μικρή ήταν η συμβολή του εμβολίου που ανέπτυξε κατά του κορονοϊού η βρετανο-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca στα κέρδη του τρίτου τριμήνου του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Μικρή ήταν η συμβολή του εμβολίου που ανέπτυξε κατά του κορονοϊού η βρετανο-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca στα κέρδη του τρίτου τριμήνου του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Πιο αναλυτικά, η AstraZeneca ανέφερε πως οι πωλήσεις του εμβολίου στο γ' τρίμηνο ανήλθαν στα 1,05 δισ. δολάρια, με τα συνολικά έσοδα της εταιρείας να διαμορφώνονται στα 9,74 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 47% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 9,4 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,08 δολάρια, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν πως τα προσαρμοσμένα κέρδη θα ανέρχονταν στα 1,28 δολάρια/μετοχή, με τις πωλήσεις του εμβολίου να εισφέρουν περίπου ένα σεντ ανά μετοχή.

Σημειώνεται παράλληλα, πως η φαρμακευτική εταιρεία, η οποία έχει δηλώσει πως δεν θα αποκομίσει κέρδη από το εμβόλιο στη διάρκεια της πανδημίας, αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε τα σχέδια της για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μονάδας για εμβόλια και θεραπείες αντισωμάτων, ώστε να επικεντρωθεί στις προσπάθειές της για τον κορονοϊό.

Η AstraZeneca τόνισε πως τα περιορισμένα κέρδη από το εμβόλιο στο δ΄ τρίμηνο, θα αντισταθμίσουν το κόστος που σχετίζεται με το κοκτέιλ αντισωμάτων για την πρόληψη και τη θεραπεία του κορονοϊού, ενώ διατήρησε τις εκτιμήσεις για το έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 24 δισ. δολάρια τα έσοδα της Pfizer - Σχεδόν στα 13 δισ. οι πωλήσεις του εμβολίου 

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της BioNTech - Έσοδα έως και 17 δισ. ευρώ από το εμβόλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider