Οι «Σοφοί» της γερμανικής οικονομίας αναθεωρούν επί τα χείρω τις προοπτικές ανάπτυξης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι «Σοφοί» της γερμανικής οικονομίας αναθεωρούν επί τα χείρω τις προοπτικές ανάπτυξης
Στο 2,7% θα κυμανθεί η ανάπτυξη στη Γερμανία για το τρέχον έτος, εκτιμά η Επιτροπή των «Σοφών».

Στο 2,7% θα κυμανθεί η ανάπτυξη στη Γερμανία για το τρέχον έτος, εκτιμά η Επιτροπή των «Σοφών», αναθεωρώντας επί τα χείρω την προηγούμενη πρόβλεψή τους για ανάπτυξη ύψους 3,1%.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, αιτίες της αναθεώρησης είναι πιθανότατα τα προβλήματα στις παραδόσεις εμπορευμάτων, αλλά και η έκρηξη στις τιμές ενέργειας. Η ανάπτυξη ωστόσο αναμένεται να αντισταθμιστεί το επόμενο έτος, για το οποίο οι «Σοφοί», οι οποίοι συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, εκτιμούν ότι θα φθάσει στο 4,6%. Όσο για τον πληθωρισμό, αναμένουν αύξηση 3,1% για φέτος και σταδιακή εξομάλυνση αργότερα, ξεκινώντας από 2,6% για το 2022.

Η Επιτροπή των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να παρουσιάσει την Έκθεσή της αύριο και, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ, οι εκτιμήσεις της θα συνεπάγονται πρόβλημα για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιες φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

To ΑΙ «απογειώνει» το ηλεκτρονικό έγκλημα - Aπίστευτη deepfake απάτη σε βάρος βρετανικής πολυεθνικής

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Πώς λειτουργεί η ρύθμιση και τι σημαίνει στην πράξη για τους δανειολήπτες

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider