Διεθνή
05-11-2021 | 12:20

H JP Morgan υποβάθμισε για πέμπτη φορά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας

Newsroom
Μοιράσου το
H JP Morgan υποβάθμισε για πέμπτη φορά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του έτους αλλά και συνολικά το 2021 προχώρησε η JP Morgan.

Αναλυτικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 4% στο δ' τρίμηνο του έτους, πρόβλεψη που είναι μειωμένη σε σχέση με το 5% που έκανε λόγο η προηγούμενη εκτίμηση της JP Morgan.

Πλέον, η τράπεζα εκτιμά πως το ΑΕΠ της Κίνας θα ενισχυθεί κατά 7,8% για το σύνολο του 2021 και κατά 4,7% το 2022, με τον αναλυτή Haibin Zhu να επισημαίνει πως πρόκειται για την πέμπτη καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της JP Morgan για την οικονομία της Κίνας από τον προηγούμενο Αύγουστο.

«Εν προκειμένω, εκτιμούμε πως ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ της Κίνας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά», σημείωσε ο Zhu, τονίζοντας πως η οικονομία της Κίνας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σειρά προκλήσεων, όπως η ενεργειακές σε ελλείψεις και η επαναφορά κατά τόπους περιορισμών εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Οριακά καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου

MUST READ

Νέα «φούσκα» στην Κίνα; - Διαταγή προς τις τράπεζες να περιορίσουν τα προϊόντα διαχείρισης περιουσίας