Γέλεν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις νέες προσπάθειες για την έκδοση «πράσινων» ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις νέες προσπάθειες για την έκδοση «πράσινων» ομολόγων
Η Γέλεν δήλωσε πως η πρωτοβουλία θα μπορούσε να προσελκύσει σημαντικά νέα ιδιωτικά κεφάλαια για το κλίμα και να προσφέρει περί τα 500 εκατ. δολάρια το χρόνο στο Ταμείο Καθαρής Ενέργειας του CIF.

Την Τετάρτη οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη στήριξη τους για έναν νέο μηχανισμό κεφαλαιαγοράς που θα εκδίδει ομόλογα κατηγορίας επενδυτικής ποιότητας και να συγκεντρώνει νέες χρηματοδοτήσεις για την προώθηση της καθαρής ενέργειας και των βιώσιμων υποδομών σε αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για δράσεις κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γέλεν κατά την παρουσία της στη Διάσκεψη για το Κλίμα, COP26, δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα συμμετέχουν μαζί με τη Βρετανία στην ενίσχυση του νέου μηχανισμού του Climate Investment Funds (CIF).

Η Γέλεν δήλωσε πως η πρωτοβουλία θα μπορούσε να προσελκύσει σημαντικά νέα ιδιωτικά κεφάλαια για το κλίμα και να προσφέρει περί τα 500 εκατ. δολάρια το χρόνο στο Ταμείο Καθαρής Ενέργειας του CIF, καθώς και στο επενδυτικό πρόγραμμα Accelerating Coal Transition.

Το CIF δημιουργήθηκε το 2008 για να κινητοποιεί πόρους και επενδυτές σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Μέχρι στιγμής έχει αντλήσει σχεδόν 10,5 δισ. δολάρια σε δωρεές από 14 χώρες συμμετοχής και αξιοποίησε 61 δισ. δολάρια από χρηματοδοτήσεις από άλλες πηγές, μέσα από τα οποία έχουν επωφεληθεί 72 χώρες.

«Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ. Αυτό δεν είναι μια πρόκληση για τις νέες γενιές, αλλά μία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σήμερα», δήλωσε η Γέλεν. Η δράση αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 100 τρισ. δολαρίων και 150 τρισ. δολαρίων, μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες, ενώ προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη και επενδύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γέλεν: Η αμερικανική οικονομία δεν υπερθερμαίνεται

Fed: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το tapering - Τι άλλο περιμένουν να ακούσουν οι επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider