Μετά τη μάχη κατά της κερδοσκοπίας η Κίνα ανοίγει «πόλεμο» στην σπατάλη φαγητού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά τη μάχη κατά της κερδοσκοπίας η Κίνα ανοίγει «πόλεμο» στην σπατάλη φαγητού
Το πλάνο περιλαμβάνει χρονικά περιθώρια μέχρι το 2025 και έρχεται μετά το κάλεσμα του προέδρου Xi Jinping για μείωση του πεταμένου φαγητού και την ενίσχυση της διάθεσης φαγητού στους πιο ευάλωτους.

Μετά τον «πόλεμο» για τον έλεγχο των κρυπτονομισμάτων και της κερδοσκοπίας, στην πιο πρόσφατη καμπάνια της η Κίνα επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο την υπερβολική κατανάλωση και την σπατάλη φαγητού από πολίτες και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σήμερα η Κίνα έδωσε στη δημοσιότητα νέες «οδηγίες» προς τους πολίτες, με τις οποίες τους καλεί να μην παραγγέλνουν περισσότερα από όσα χρειάζονται και ενθαρρύνει τους καταναλωτές να «καταγγέλουν» τα εστιατόρια που πετάνε φαγητό. Παράλληλα, συστήνει την προτίμηση των εταιρειών στην σίτιση με μπουφέ για τα επίσημα γεύματα, έναντι των επίσημων δείπνων στις επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηώσεις.

Το πλάνο περιλαμβάνει χρονικά περιθώρια μέχρι το 2025 και έρχεται μετά το κάλεσμα του προέδρου Xi Jinping για μείωση του πεταμένου φαγητού και την ενίσχυση της διάθεσης φαγητού στους πιο ευάλωτους.

Όπως αναφέρεται, οι αγορές προϊόντων από καλαμπόκι, σιτάρι και μοσχάρισιο κρέας συνεχίζουν να αυξάνονται σε ετήσιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια και έχουν φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ. Οι τιμές σε αυγά και χοιρινό σημειώνουν επίσης άνοδο.

Παράλληλα, η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με άνοδο τιμών σε ορισμένα προϊόντα, όπως τα λαχανικά, κάτι που απειλεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα πληθωρισμού. Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης υποσχέθηκε τον προηγούμενο μήνα να καταπολεμήσει την «συσσώρευση» λαχανικών για να διασφαλίσει σταθερή κίνηση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Στον ΟΗΕ η νέα έκθεση με τους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider