Ξένες επενδύσεις δημιουργούν 30.000 θέσεις εργασίας στην Βρετανία - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξένες επενδύσεις δημιουργούν 30.000 θέσεις εργασίας στην Βρετανία - Σήμερα οι ανακοινώσεις
Τα deals περιλαμβάνουν επενδύσεις σε κλάδους όπως είναι η ενέργεια από το αέρα και το υδρογόνο, βιώσιμες κατοικίες και μονάδα «αιχμαλώτισης» άνθρακα. 

Επενδυτικά deals από το εξωτερικό τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, εκτιμάται πως θα δημιουργήσουν σχεδόν 30.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το BBC, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα 18 νέες εμπορικές συμφωνίες, η αξία των οποίων ανέρχεται συνολικά σε 9,7 δισ. στερλίνες.

Τα deals περιλαμβάνουν επενδύσεις σε κλάδους όπως είναι η ενέργεια από το αέρα και το υδρογόνο, βιώσιμες κατοικίες και μονάδα «αιχμαλώτισης» άνθρακα και ο Τζόνσον έχει δηλώσει πως οι επενδυτές αναγνωρίζουν «την τεράστια προοπτική του ΗΒ για ανάπτυξη και καινοτομία».

Από αυτές, η μεγαλύτερη επένδυση φαίνεται να είναι από την ισπανική Iberdrola, η οποία έχει στην κατοχή της την Scottish Power και αναμένεται να ανακοινώσει μία νέα επένδυση ύψους 6 δισ. στερλίνων για υπεράκτιες ανεμογενήτριες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή κρίση, έλλειψη εργαζομένων, εφοδιαστικό «χάος»: Ένας δύσκολος χειμώνας για την Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider