Βίσκο: Η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει ευέλικτη την πολιτική της μετά την κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βίσκο: Η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει ευέλικτη την πολιτική της μετά την κρίση
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει λίγη από την ευελιξία που έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, για τη στήριξη μετά την πανδημία, υποστήριξε το μέλος της ΕΚΤ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει λίγη από την ευελιξία που έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, για τη στήριξη μετά την πανδημία, υποστήριξε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ιγνάσιο Βίσκο.

«Νομίζω ότι η ευελιξία πρέπει να παραμείνει - σίγουρα πρέπει να συζητήσουμε πώς θα προσαρμόσουμε τα προγράμματα αγορών ομολόγων», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Bloomberg. «Θα βοηθήσει απέναντι σε απρόσμενους κινδύνους αλλά και στην αποφυγή του κατακερματισμού που μπορεί να αυξηθεί ξανά».

Πολλοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, μεταξύ των οποίων και ο Βίσκο, έχουν χαρακτηρίσει την πρόσφατη άνοδο του πληθωρισμού ως παροδική, ωστόσο ορισμένοι προειδοποιούν ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να επιμείνει., προκαλώντας μια ρήξη εντός της ΕΚΤ σχετικά με το πόσο υποστηρικτικές πρέπει να είναι οι νομισματικές πολιτικές μετά την πανδημία.

Με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times, ότι η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει το το χρέος που εκδίδει και μπορεί να αγορασθεί, ο Βίσκο σχολίασε ότι είναι «κάτι που μπορεί να καταλήξουμε να κάνουμε», αλλά πρέπει να συζητηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider