Ρωσία: Αναβάθμιση της πρόβλεψης για τον πληθωρισμό το 2021 στο 7,4%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Αναβάθμιση της πρόβλεψης για τον πληθωρισμό το 2021 στο 7,4%
Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία αυξήθηκε σχεδόν στο 7,5% στις αρχές Οκτωβρίου, ο υψηλότερος από τον Ιούνιο του 2016.

Η Ρωσία αύξησε την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό το 2021 στο 7,4% από 5,8%, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας, προσθέτοντας στην πίεση προς την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια για έκτη φορά φέτος την επόμενη εβδομάδα.

Ο πληθωρισμός, ο οποίος υπερέβη τον στόχο 4% της κεντρικής τράπεζας στα τέλη του 2020, πλησιάζει στην κορύφωσή του αλλά δεν αναμένεται να μειωθεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Μαξίμ Ρεσέτνικοφ, με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να είναι ο κύριος συντελεστής στην αύξηση των τιμών.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία αυξήθηκε σχεδόν στο 7,5% στις αρχές Οκτωβρίου, ο υψηλότερος από τον Ιούνιο του 2016, «ψαλιδίζοντας» τα εισοδήματα που έχουν ήδη υπονομευθεί από την κρίση του κορονοϊού και το ασθενέστερο ρούβλι.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αλεξέι Ζαμπότκιν δήλωσε ότι η τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια όσο χρειάζεται για να φέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 4%, σηματοδοτώντας μια αύξηση στη συνεδρίαση της 22ας Οκτωβρίου.

«Υποθέτουμε ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, αλλά δεν αναμένουμε κάποια σημαντική πτώση λόγω της κατάστασης με τη συγκομιδή», δήλωσε ο Ρεσέτνικοφ την Τρίτη.

Ο Ρεσέτνικοφ δήλωσε ότι δεν έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με τους λιανοπωλητές για την εισαγωγή νέων εξαγωγικών δασμών ή τον περιορισμό των ανώτατων ορίων τιμών.

Το υπουργείο Οικονομίας διατηρεί τον στόχο πληθωρισμού για το 2022 στο 4%, τόνισε ο Ρεσέτνικοφ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider