Βρετανία: «Βουτιά» 35% στις καταχωρήσεις νέων αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Βουτιά» 35% στις καταχωρήσεις νέων αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο
αυτοκίνητα
- Στο χαμηλότερο επίπεδο Η πτώση στην παραγωγή αυτοκινήτων συνδέεται με την συνεχιζόμενη διεθνή έλλειψη ημιαγωγών.

Οι καταχωρήσεις νέων αυτοκινήτων έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο - των τελευταίων δύο δεκαετιών - τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT).

Συγκεκριμένα, οι νέες εγγραφές σημείωσαν πτώση 35%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το Σεπτέμβριο του 2020. Η πτώση στην παραγωγή αυτοκινήτων συνδέεται με την συνεχιζόμενη διεθνή έλλειψη ημιαγωγών.

Ωστόσο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται σημαντικά, σύμφωνα με το SMMT. Την ώρα που η αγορά αυτοκινήτου ως σύνολο επλήγη την περίοδο της πανδημίας λόγο Covid, περισσότερα από 32.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα εγγράφηκαν το μήνα Σεπτέμβριο, φτάνοντας πολύ κοντά στα 37.850 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εγγράφηκαν το 2019, σε διάστημα έτους.

Την ίδια ώρα, μόλις 214.000 αυτοκίνητα πουλήθηκαν το Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο μηνιαίο σύνολο, σε διάστημα 23 ετών, στη Βρετανία. '

Τα ετήσια στοιχεία για το 2020 «είδαν» τις εγγραφές νέων αυτοκινήτων να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα σχεδόν τριών δεακετιών, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής. Συγκεκριμένα, το 2020 καταχωρήθηκαν 1,63 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα, σε σύγκριση με τα 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα του 2019, σημειώνοντας πτώση κατά 29%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider