ΗΠΑ: Σφοδρή επίθεση Μπάιντεν στους Ρεπουμπλικανούς για το όριο του δημοσίου χρέους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σφοδρή επίθεση Μπάιντεν στους Ρεπουμπλικανούς για το όριο του δημοσίου χρέους
Ο πρόεδρος της χώρας υπογράμμισε πως η συμπεριφορά των Ρεπουμπλικανών είναι «παράτολμη και επικίνδυνη για την  αμερικανική οικονομία».

Υψηλότατους τόνους κατά των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών στις ΗΠΑ χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καλώντας το κόμμα των Ρεπουμπλικανών να σταματήσει το πολιτικό αδιέξοδο με την οροφή του δημοσίου χρέους, που μπορεί να οδηγήσει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε αθέτηση πληρωμών.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν υπογράμμισε πως η συμπεριφορά των Ρεπουμπλικανών είναι «παράτολμη και επικίνδυνη για την αμερικανική οικονομία».

Ακόμα, ο Δημοκρατικός πρόεδρος σημείωσε πως εάν οι ΗΠΑ αποτύχουν στην αύξηση του ορίου χρέους τους, αυτό θα έθετε σε κίνδυνο το ρόλο του αμερικανικού δολαρίου στην παγκόσμια αγορά.

Υπενθυμίζεται πως η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, έχει προειδοποιήσει ότι τα διαθέσιμα της κυβέρνησης θα τελειώσουν στις 18 Οκτωβρίου αν δεν αυξηθεί το ταβάνι χρέους η αν δεν αρθεί και οδηγηθούν οι ΗΠΑ στην πρώτη αθέτηση πληρωμών στην ιστορία τους.

Η διετής προσωρινή άρση του ορίου έληξε τον Ιούλιο και τα κόμματα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών εξακολουθούν να διαφωνούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Αξιωματούχος των ΗΠΑ προβλέπει συμβιβασμό στους Δημοκρατικούς με περικοπή του νομοσχεδίου για το κοινωνικό κράτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider