Οικονομία | Διεθνή
28-09-2021 | 18:17

ΗΠΑ: «Βούλιαξε» σε χαμηλό επταμήνου η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Βούλιαξε» σε χαμηλό επταμήνου η καταναλωτική εμπιστοσύνη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Σεπτέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενισχύοντας τις ανησυχίες για την μετάλλαξη Δέλτα ενώ οι υψηλότερες τιμές εξακολουθούν να επιβαρύνουν το καταναλωτικό συναίσθημα, όπως ανακοίνωσε το Conference Board.

Ο δείκτης υποχώρησε στο 109,3 από μια αναθεωρημένη ανάγνωση 115,2 τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη. Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg είχαν προβλέψει αύξηση στο 115,0.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζει να επηρεάζει τις προοπτικές των καταναλωτών για την οικονομία και να εμποδίζει τις δαπάνες σε υπηρεσίες. Ενώ τα νέα κρούσματα έχουν μειωθεί από την τελευταία κορύφωση τους, εξακολουθούν να αυξάνονται σε ορισμένες πολιτείες. Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί πληρώνουν περισσότερα για οικιακά είδη, επιβαρύνοντας περαιτέρω το συναίσθημα.

Κάμψη των προσδοκιών

Ο δείκτης των σημερινών συνθηκών έπεσε στο 143,4, χαμηλό πέντε μηνών, ενώ ο δείκτης προσδοκιών έπεσε στο χαμηλότερο από τον Νοέμβριο. Οι απόψεις των καταναλωτών για τις σημερινές και βραχυπρόθεσμες προοπτικές των επιχειρηματικών συνθηκών επίσης επιδεινώθηκαν.

Οι καταναλωτές ήταν λιγότερο αισιόδοξοι για το μελλοντικό τους εισόδημα και τις προοπτικές στην εργασία τους. Το ποσοστό των καταναλωτών που δήλωσαν ότι οι δουλειές ήταν «άφθονες» αυξήθηκε στο ρεκόρ 55,9%.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.