Κίνα: Υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2021 η Goldman Sachs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2021 η Goldman Sachs
Οι οικονομολόγοι της  Goldman Sachs υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας το 2021 καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη «με ένα ακόμη σοκ ανάπτυξης» με τη μορφή περιορισμών στην κατανάλωση ενέργειας.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας το 2021 καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη «με ένα ακόμη σοκ ανάπτυξης» με τη μορφή περιορισμών στην κατανάλωση ενέργειας.

Η Goldman αναμένει τώρα ότι η κινεζική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό 7,8% το 2021 σε ετήσια βάση -ρυθμός χαμηλότερος σε σχέση με προηγούμενη εκτίμηση για 8,2%. Η υποβάθμιση της Goldman ακολουθεί έπειτα από αντίστοιχες κινήσεις των Nomura και Fitch.

«Ένας σχετικά νέος, αλλά σφικτός, περιορισμός για την ανάπτυξη προέρχεται από τις ολοένα και αυξανόμενες ρυθμιστικές πιέσεις για επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων ως προς την κατανάλωση και την ένταση ενέργειας», σημειώνουν οι οικονομολόγοι στο report τους.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους ότι η Κίνα στοχεύει να φτάσει στο peak των εκπομπών αερίου του άνθρακα έως το 2030 και να γίνει ουδέτερη έως3 το 2060. Αυτό έδωσε το έναυσμα για την κατάρτιση εθνικών και τοπικών σχεδίων για τον περιορισμό χρήσης άνθρακα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider