Διεθνή
22-09-2021 | 20:47

Συμφωνία για αυτόνομα δρομολόγια φορτηγών στο Τέξας μεταξύ FedEx και Aurora

Newsroom
Μοιράσου το
Συμφωνία για αυτόνομα δρομολόγια φορτηγών στο Τέξας μεταξύ FedEx και Aurora
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε συμφωνία για την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά χωρίς οδηγό στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ ήρθαν η FedEx και η start-up Aurora, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή αυτόνομων οχημάτων.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, τα πρώτα δρομολόγια χωρίς οδηγό θα αφορούν στην μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ του Ντάλας και του Χιούστον, ενώ όπως αναφέρει το MarketWatch, πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που συνάπτεται για αυτόν τον λόγο μεταξύ αμερικανικών εταιρειών.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία συνεργασίας, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για γρηγορότερες και ασφαλέστερες μεταφορές προϊόντων, που θα καταστήσει τον κλάδο των Logistics αρκετά πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό», τόνισε η Ρεμπέκα Γιένγκ, αντιπρόεδρος τεχνολογίας και καινοτομίας της FedEx.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των δύο εταιρειών, ο στόλος θα περιλαμβάνει στην αρχή έναν περιορισμένο αριθμό οχημάτων, ενώ κατά το αρχικό διάστημα, θα υπάρχουν και οδηγοί ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μεταφορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.