Φέρνει πιο κοντά την αύξηση των επιτοκίων η ΕΚΤ; Η διαρροή και η διάψευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φέρνει πιο κοντά την αύξηση των επιτοκίων η ΕΚΤ; Η διαρροή και η διάψευση
Τον άπιαστο στόχο της για πληθωρισμό κοντά στο 2% αναμένει να πιάσει η ΕΚΤ έως το 2025, σύμφωνα με αδημοσίευτα εσωτερικά μοντέλα.

Τον άπιαστο στόχο της για πληθωρισμό κοντά στο 2% αναμένει να πιάσει η ΕΚΤ έως το 2025, σύμφωνα με αδημοσίευτα εσωτερικά μοντέλα που δείχνουν ότι η Φρανκφούρτη μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές φαίνεται να τιμολογούν μια αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023. Αυτό το σενάριο φαίνεται σύμφωνα με του Financial Times, να επιβεβαιώνεται από τις μακροπρόθεσμες προοπτικές πληθωρισμού της ΕΚΤ, τις οποίες ο επικεφαλής οικονομολόγος της Philip Lane συζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικονομολόγους των γερμανικών τραπεζών αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν και αναφέρουν οι FT.

Ο Lane φαίνεται να είπε στους Γερμανούς ότι αυτό το σενάριο δείχνει ότι ο πληθωρισμός φτάνει στο 2% λίγο μετά την παρέλευση της τριετίας για την οποία δημοσιοποιείται πρόβλεψη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσε άμεσα ωστόσο να απορρίψει το δημοσίευμα των Financial Times, χωρίς να προβεί σε κάποιο περαιτέρω σχόλιασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider