Στα 38,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το «πράσινο» ομόλογο της Ισπανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 38,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το «πράσινο» ομόλογο της Ισπανίας
Το ισπανικό δημόσιο θα αντλήσει 5 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία του 20ετούς ομολόγου.

Σε άνω των 38 δισ. ευρώ ανέρχονται οι προσφορές για το «πράσινο» ομόλογο της Ισπανίας, συνεχίζοντας τη σειρά «πράσινων» εξόδων στις αγορές από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντίστοιχες κινήσεις να αναμένονται για το επόμενο χρονικό διάστημα από ισχυρές οικονομικές δυνάμεις της ΕΕ.

Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών, το βιβλίο προσφορών συγκεντρώνει προσφορές 38,5 δισ. ευρώ, με το spread της έκδοσης να κυμαίνεται στις 9 μονάδες βάσης συγκριτικά με το... παραδοσιακό 20ετές κρατικό ομόλογο της χώρας.

Το ισπανικό δημόσιο αναμένεται να αντλήσει το ποσό των 5 δισ. ευρώ από την έκδοση.

Η Ισπανία γίνεται τρίτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα βγει στις αγορές με το πράσινο ομόλογο μετά την Ιταλία και την Γαλλία, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται σύντομα να ακολουθήσει και η Γερμανία, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα εντός του Σεπτεμβρίου.

«Η ισπανική έκδοση του πράσινου ομολόγου αναμένεται να επιβεβαιώσει το γεγονός πως η αγορά είναι έτοιμη να υποδεχθεί ανάλογες προσφορές», τονίζει ο Αντουάν Μπουβέ, στρατηγικός αναλυτής της ING, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «η ιταλική έκδοση υπερκαλύφθηκε από προσφορές ως και 10 φορές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου προχωρά η Ισπανία με στόχο 5 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider