Τουρκία: Αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό το 2021
Στο 16,2% εκτιμά πως θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους η τουρκική κυβέρνηση, η οποία αναθεώρησε επί τα χείρω την προηγούμενη πρόβλεψή της που έκανε λόγο για ποσοστό της τάξης του 14,1%.

Στο 16,2% εκτιμά το ύψος του πληθωρισμού μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους η τουρκική κυβέρνηση, η οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις προβλέψεις της για τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα, το οικονομικό επιτελείο της γειτονικής χώρας εκτιμά πως ο πληθωρισμός θα μειωθεί ως το Δεκέμβριο στο 16,2% και θα πέσει στο 9,8% μέχρι τα τέλη του 2022.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως οι νέες εκτιμήσεις για το ύψος του πληθωρισμού στην Τουρκία αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη τον Ιούλιο, η οποία έκανε λόγο για ποσοστό της τάξης του 14,1%.

Παράλληλα, η τουρκική κυβέρνηση αισιοδοξεί πως θα επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 9% για το 2021 και 5% για το 2022, στόχοι που ωστόσο χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές ως «αισιόδοξο».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε γνωστό πως ο πληθωρισμός τον Αύγουστο ανήλθε στο 19,25%, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 18,75%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider