Βάιντμαν (Bundesbank): Η ΕΚΤ δεν πρέπει να παραβλέψει τους κινδύνους του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βάιντμαν (Bundesbank): Η ΕΚΤ δεν πρέπει να παραβλέψει τους κινδύνους του πληθωρισμού
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας σημείωσε πως το PEPP πρέπει να τερματιστεί σταδιακά.

Τις ανησυχίες του για τις πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας (Bundesbank) και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη, ο Γερμανός τραπεζίτης σημείωσε πως «δεν πρέπει να αγνοήσουμε τον κίνδυνο γρήγορης αύξησης του πληθωρισμού, καθώς βλέπουμε πως τα ρίσκα δείχνουν προς μια αυξανόμενη πορεία του πληθωρισμού».

Μιλώντας για το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (PEPP), ο Βάιντμαν τάχθηκε υπέρ της σταδιακής μείωσης του προγράμματος, λέγοντας ότι «το PEPP πρέπει να μειωθεί βήμα-βήμα, δεν πρέπει να τελειώσει απότομα».

Οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας έρχονται καθώς φουντώνουν οι απόψεις των μελών της ΕΚΤ για τα επόμενα βήματα της ευρωτράπεζας, εν όψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προς ήπια αύξηση ο κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου - Τι αλλάζει σε Δώρο Πάσχα και επίδομα ανεργίας

Όταν ο πόλεμος συναντά τη λειψυδρία: Το νέο ρίσκο για Ευρώπη και Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ 2026: Nέα εκκαθαριστικά και πρώτη δόση έως 31 Μαρτίου για φόρους 2 δισ. ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider