Βιλερουά (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κίνδυνος αυξημένου πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κίνδυνος αυξημένου πληθωρισμού
«Δεν επείγει για να αποφασίσουμε το μέλλον του PEPP μέσα στον Σεπτέμβριο» ανέφερε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τη διατήρηση της τρέχουσας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το επόμενο χρονικό διάστημα «φωτογράφισε» το μέλος της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Σε δηλώσεις τους στο Bloomberg, ο Γάλλος τραπεζίτης σχολίασε τις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) την περασμένη εβδομάδα και σε ερώτηση για το εάν ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη απάντησε πως «δεν υπάρχει ρίσκο για σημαντική αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη».

Σχετικά με το μέλλον του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ (PEPP), ο Βιλερουά υποστήριξε ότι «το PEPP θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Δεν επείγει να αποφασίσουμε αλλαγή του προγράμματος τον Σεπτέμβριο».

Ακόμα, ο ίδιος εκτίμησε πως οι 2 μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, η Γερμανία και η Γαλλία θα επιστρέψουν στα προ-κορονοϊού επίπεδα στις αρχές του 2020, «ίσως και νωρίτερα» όπως πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider