Ελλάδα
18-08-2021 | 19:50

Στο ΕΣΠΑ οι αμοιβές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία

Newsroom
Μοιράσου το
Στο ΕΣΠΑ οι αμοιβές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η πράξη «Εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στην προσχολική εκπαίδευση» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Σύμφωνα με την απόφαση της ειδικής γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκης Δανδόλου, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια, η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 12.658.629 ευρώ.

Η πράξη αφορά στη συγχρηματοδότηση των αμοιβών αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι θα στελεχώσουν τα νηπιαγωγεία της χώρας έτσι ώστε να υποστηριχθεί η γενίκευσης της εφαρμογής της εισαγωγής της αγγλικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία.

Όπως αναφέρεται, η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο υποχρεωτικό πρωινό πρόγραμμα των δημόσιων νηπιαγωγείων γενικής παιδείας όλων των τύπων θεσμοθετήθηκε με το άρθρο. 2 του Ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111/Α) «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις». Η πράξη υποστηρίζει και ενισχύει το θεσμό των νηπιαγωγείων, με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών της χώρας, σε συνδυασμό με την παιδαγωγική αξιοποίηση του επιπλέον χρόνου παραμονής των μαθητών στο σχολείο. Εκτιμάται πως η πράξη θα συμβάλει σημαντικά στη στήριξη των εκπαιδευτικών στόχων των νηπιαγωγείων κυρίως μέσω της προετοιμασίας των νηπίων για τη μετάβασή τους στη Δημοτική Εκπαίδευση και της ενίσχυσης των βασικών τους δεξιοτήτων για την προσωπική ολοκλήρωση, ανάπτυξη και την κοινωνική τους ένταξη.

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1η Αυγούστου 2021 και η ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 30η Ιουνίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.