BofA: Απαισιόδοξοι οι επενδυτές για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Απαισιόδοξοι οι επενδυτές για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας
Το 19% των ερωτηθέντων επενδυτών στην έρευνα της αμερικανικής τράπεζας χαρακτηρίζει τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Λιγότεροι από τους μισούς διαχειριστές κεφαλαίων που συμμετείχαν στη μηνιαία έρευνα της Bank of America για την ευρωπαϊκή οικονομία για τον Αύγουστο αναμένουν επιπλέον ανάκαμψη της οικονομίας μέσα στους επόμενους μήνες, στο χαμηλότερο ποσοστό από τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της αμερικανικής τράπεζας για τις οικονομικές προοπτικές της ηπείρου.

Οι χαμηλές προσδοκίες των επενδυτών οφείλονται κυρίως στις επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στην οικονομία, με το 19% των ερωτηθέντων στην έρευνα της BofA να την χαρακτηρίζει ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ακολουθούν ο κίνδυνος του πληθωρισμού και η ανησυχία για απότομη άρση των υποστηρικτικών μέτρων για την οικονομία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την BofA, το 23% των συμμετεχόντων στην έρευνα διατηρεί σε αυξημένα επίπεδα των ποσοστών των ταμειακών διαθεσίμων του, το υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2020.

Ακόμα, περίπου το 70% των πελατών της τράπεζας, που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 750 δισ. δολαρίων, αναμένει νέα αύξηση του πληθωρισμού, έναντι του 64% τον Ιούλιο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider