Πάουελ: Η Fed συνεχίζει να είναι μακριά από την αλλαγή πολιτικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ: Η Fed συνεχίζει να είναι μακριά από την αλλαγή πολιτικής
H οικονομία πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο, πριν η κεντρική τράπεζα αλλάξει την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική της πολιτική, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Federal Reserve.

H οικονομία πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο, πριν η κεντρική τράπεζα αλλάξει την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική της πολιτική, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, σύμφωνα με το προσχέδιο της τακτικής ομιλίας του στο Κογκρέσο για τη νομισματική πολιτική και την οικονομία.

Παρά το γεγονός ότι αναφέρεται σε βελτιώσεις, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας επισημαίνει ότι η αγορά εργασίας παραμένει χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι το σημείο αναφοράς της Fed για «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο» προς την πλήρη απασχόληση και τις σταθερές τιμές παραμένει «μακριά», ενώ οι αξιωματούχοι της Fed μιλούν τουλάχιστον για μείωση του ρυθμού αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο Πάουελ αναφέρει ότι «έχει αυξηθεί σημαντικά και πιθανότατα θα παραμείνει αυξημένος τους επόμενους μήνες πριν ξεκινήσει να μειώνεται», επιμένοντας ότι η τρέχουσα αύξηση είναι προσωρινή και θα αντισταθμιστεί καθώς οι συνθήκες επιστρέφουν στο φυσιολογικό.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider