Χρ. Σταϊκούρας: Το Σχέδιο Ανάκαμψης θα φέρει υψηλή ανάπτυξη 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρ. Σταϊκούρας: Το Σχέδιο Ανάκαμψης θα φέρει υψηλή ανάπτυξη 
Τα οφέλη από το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 που εγκρίθηκε κατά τη σημερινή υπουργική σύνοδο ανέδειξε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Ecofin ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα οφέλη από το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 που εγκρίθηκε κατά τη σημερινή υπουργική σύνοδο ανέδειξε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Ecofin ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναλυτικά, δήλωσε «σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε τα 12 πρώτα εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ανάμεσα σε αυτά και το ελληνικό σχέδιο. Ένα σχέδιο φιλόδοξο και ρεαλιστικό Ένα σχέδιο που θα αλλάξει την παραγωγική δυνατότητα της χώρας. Ένα σχέδιο που θα δημιουργήσει υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση, πολλές θέσεις απασχόλησης και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή».

Έως τα τέλη Ιουλίου τα 4 δισ. ευρώ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι από τα συνολικά 30,5 δισ. ευρώ, τα 4 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθούν έως τα τέλη Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Στη συνεδρίαση του Ecofin, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα και από τη θετική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υιοθέτησαν τα πρώτα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που υποβλήθηκαν από 12 κράτη-μέλη. Μεταξύ των Σχεδίων που εγκρίθηκαν, περιλαμβάνεται και το Σχέδιο της Ελλάδας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα της σκληρής, πολύμηνης και συστηματικής δουλειάς που κατέβαλε η Κυβέρνηση, προκειμένου να καταθέσει ένα ώριμο και φιλόδοξο Σχέδιο και να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για τη βέλτιστη και ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πόροι, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται στα 30,5 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, εκ των οποίων τα πρώτα 4 δισ. ευρώ αναμένεται, πλέον, μετά τη σημερινή απόφαση, να εκταμιευθούν έως το τέλος Ιουλίου. Ενώ, το συνολικό ύψος των διαθέσιμων πόρων έως το τέλος του έτους προβλέπεται να φθάσει τα 7,5 δισ. ευρώ.

Η σημερινή απόφαση του Ecofin και η επικείμενη έναρξη των εκταμιεύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, μας επιτρέπει, πλέον, να θέσουμε σε εφαρμογή το συνεκτικό και ρεαλιστικό Σχέδιό μας, “Ελλάδα 2.0”.

Σχέδιο εγχώριας ιδιοκτησίας, με ισχυρό μεταρρυθμιστικό, επενδυτικό και οικονομικό πρόσημο, που θα οδηγήσει στην επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης, στη δημιουργία πολλών καλών θέσεων απασχόλησης και στην τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

Σχέδιο που θα λειτουργήσει και ως μοχλός μετασχηματισμού της οικονομίας μας και αλλαγής του οικονομικού υποδείγματος της χώρας προς ένα πιο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό, καινοτόμο, δίκαιο, έξυπνο και πράσινο παραγωγικό μοντέλο.

Έτσι, όλοι μαζί – Κράτος, νοικοκυριά και επιχειρήσεις – θα καταστήσουμε την οικονομία μας πιο βιώσιμη και τη χώρα μας ολόπλευρα πιο ισχυρή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider