ΟΟΣΑ: Από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία νέες εξάρσεις του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΟΣΑ: Από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία νέες εξάρσεις του κορονοϊού
Όπως είπε ο Ματίας Κόρμαν, οι ισχυρότερες χώρες χρειάζεται να « διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα και την επιτάχυνση των εμβολιαστικών προγραμμάτων στις φτωχότερες χώρες του κόσμου».

Οι νέες εξάρσεις του κορονοϊου αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ματίας Κόρμαν, μιλώντας στο CNBC.

Ο ίδιος τόνισε πως «πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι κατά τη νόσου για να διασφαλίσουμε πως η οικονομική ανάκαμψη θα είναι σταθερή και θα έχει συνέχεια. Και αυτό είναι κυρίως των ισχυρών οικονομιών, για να διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα και την επιτάχυνση των εμβολιαστικών προγραμμάτων στις φτωχότερες χώρες του κόσμου», με τον Κόρμαν να τονίζει πως οι νέες μεταλλάξεις της νόσου θέτουν επιπλέον ρίσκα για την πορεία του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Μιλώντας για την πρόταση φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 15%, που υπέγραψαν στο τέλος του Ιουνίου 131 χώρες, ο Κόρμαν σημειώσε πως «έχουμε πλέον μια συμφωνία όπου οι κερδισμένοι της παγκοσμιοποίησης και ειδικότερα οι μεγάλες ψηφιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις θα πληρώνουν ένα δίκαιο μέρος φόρων, μόλις η συμφωνία οριστικοποιηθεί στις αγορές που καταγράφουν τα κέρδη τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider