Χρ. Σταϊκούρας: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία –Στο 2% το 2022 ο αντίκτυπος από το Σχέδιο Ανάκαμψης

Δήμητρα Καδδά
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρ. Σταϊκούρας: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία –Στο 2% το 2022 ο αντίκτυπος από το Σχέδιο Ανάκαμψης
Ο υπουργός Οικονομικών πως θα έρθουν 7,5 δις ευρώ φέτος αλλά ο αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία της τάξης του 2% του ΑΕΠ θα φανεί με υστέρηση το 2022.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist 25η «Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης» μίλησε για την ανθεκτικότητα που έδειξε η ελληνική οικονομία από την πανδημία.

Από το «Ελλάδα 2.0» επισήμανε πως θα έρθουν 7,5 δις ευρώ φέτος αλλά ο αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία της τάξης του 2% του ΑΕΠ θα φανεί με υστέρηση το 2022.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ απάντησε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις και σε οργανωτικές παρεμβάσεις για την υλοποίηση του «Ελλάδα 2.0 »αλλά για τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος.

Είπε επίσης πως το ΥΠΟΙΚ κάνει συντηρητικές προβλέψεις για το 2021 και το 2022. Επισήμανε επίσης ότι θα στραφεί σταδιακά η κυβέρνηση από τα μέτρα στήριξης σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Ανέφερε επίσης πως οι προβλέψεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι πιο ενθαρρυντικές από ότι αυτές στις οποίες επισήμως βασίζεται η Ελλάδα (δηλαδή για 3,6% ρυθμό ανάπτυξης). Επισήμανε ότι αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν υπάρξουν κάποιοι κίνδυνοι, υπάρχει περιθώριο να ικανοποιηθεί το σενάριο

Επίσης ο ΥΠΟΙΚ περιέγραψε τους μηχανισμούς εντός του υπουργείου Οικονομικών για το «Ελλάδα 2.0» αλλά και το σχέδιο για να παράγονται αρκετά ώριμα έργα. Μίλησε επίσης για τις παρεμβάσεις για τη μείωση φόρων αλλά και για να ενισχυθεί η πιστωτική επέκταση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider