Αλλάζει τον «στόχο» η ΕΚΤ για τον πληθωρισμό - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Γιάννης Αγγέλης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει τον «στόχο» η ΕΚΤ για τον πληθωρισμό - Σήμερα οι ανακοινώσεις
Η έκφραση 2% και κάτω εγκαταλείπεται και υιοθετείται ο στόχος 2% με την προσθήκη «συμμετρικός», προσεγγίζοντας την αντίστοιχη στόχευση της Fed. Ανακοινώσεις πιθανώς και σήμερα.

Η έκτακτη συνάντηση της ΕΚΤ οδηγεί τελικά σε αναθεώρηση του στόχου για την σταθερότητα των τιμών στην Ευρώπη.

Το ΔΣ της ΕΚΤ αποφασίζει την αναπροσαρμογή του στόχου του πληθωρισμού σε 2% με «συμμετρική» προσέγγιση είτε από τα κάτω είτε από τα πάνω, καθώς τους επόμενους μήνες και τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους στην Ευρώπη, θα σημειωθεί μια σταθερή άνοδος των τιμών και του ΔΤΚ.

Στην έκτακτη συνάντηση, για την οποία είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ το Insider.gr την Κυριακή, η συζήτηση πάνω στα διαθέσιμα στοιχεία καταλήγει σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες σε απόφαση υιοθέτησης του 2% σαν «συμμετρικό» στόχο προσέγγισης.

Λίγο πολύ, υιοθετείται η ανάλογη «λογική» που έχει ήδη εφαρμόσει και η Fed σε ένα περιβάλλον που οι πληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται σχεδόν σταθερά πάνω από το 2% στις ΗΠΑ με σημαντικό αριθμό των μελών της FOMC να διαφωνούν ήδη με τον χαρακτηρισμό των πιέσεων αυτών ως «μεταβατικό» ή προσωρινό.

Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ, συνοδεύοντάς τες με τη λογική της νέας προσέγγισης στη βάση της οποίας θα διαμορφωθούν τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής στην ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider