IATA: Μειωμένη κατά 63% η διεθνής αεροπορική κίνηση για τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IATA: Μειωμένη κατά 63% η διεθνής αεροπορική κίνηση για τον Μάιο
Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχθεί οι διεθνείς πτήσεις, ακολουθούμενες από εσωτερικές πτήσεις σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών.

Κατά 63% εμφανίστηκε μειωμένη η διεθνής αεροπορική κίνηση για τον Μάιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και τα προ-κορονοϊού επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

Σύμφωνα με την έκθεση της Ένωσης, το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχθεί οι διεθνείς πτήσεις, ακολουθούμενες από εσωτερικές πτήσεις σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Ο γενικός διευθυντής της IATA, Ουίλ Ουάλς, κάλεσε τις κυβερνήσεις σε καλύτερο συντονισμό προκειμένου να ενισχυθεί η στήριξη στον κλάδο. «Αποφάσεις όπως αυτές για τους ελέγχους επιβατών για κορονοϊό, εντείνουν το μπέρδεμα για τους καταναλωτές» σημείωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στις προσδοκίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης στο β' εξάμηνο του 2021, ο Ουάλς σημείωσε πως «φαίνεται πως η ζήτηση επιστρέφει και πως υπάρχει μεγαλύτερη θέληση των καταναλωτών για ταξίδια.

Ωστόσο, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τη ζήτηση στο δεύτερο μισό του έτους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider