Το διπλό κίνητρο της Freedom Pass

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το διπλό κίνητρο της Freedom Pass
Σε διπλά οφέλη στοχεύει το νέο μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ονομασία Freedom Pass. Πρόκειται για ένα κίνητρο 150 ευρώ σε όλους τους πολίτες 18-25 ετών εφόσον εμβολιαστούν έστω με την πρώτη δόση.

Σε διπλά οφέλη στοχεύει το νέο μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ονομασία Freedom Pass. Πρόκειται για ένα κίνητρο 150 ευρώ σε όλους τους πολίτες 18-25 ετών εφόσον εμβολιαστούν έστω με την πρώτη δόση.

Πέρα από τον προφανή στόχο –την αύξηση των εμβολιασμών και στις νεότερες ηλικίες, σε μια περίοδο όπου η εξάπλωση του στελέχους Δέλτα του κορονοϊού προκαλεί διεθνή ανησυχία- η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση των κλάδων που «χτυπήθηκαν» πιο σκληρά από κάθε άλλον από την πανδημία: τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καθώς τα 150 ευρώ του Freedom Pass θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις δραστηριότητες των παραπάνω τομέων της οικονομίας.

Αναλυτικότερα, οι γεννηθέντες μεταξύ 1996 και 2003, αν και εφόσον έχουν εμβολιαστεί έστω και με μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, μεταξύ 1/1/2021 και 31/12/2021, μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr για να λάβουν την προπληρωμένη κάρτα. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μόλις μία ημέρα μετά την αίτηση, και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει ειδοποίηση με SMS ή email.

H κάρτα αποθηκεύεται σε ψηφιακό πορτοφόλι στο smartphone (όσοι δεν διαθέτουν θα μπορούν να την λάβουν σε φυσική μορφή), και χρησιμοποιείται είτε σε e-shops, είτε περνώντας από τα τερματικά POS των καταστημάτων.

Οι διαθέσιμες δραστηριότητες όπου μπορεί να δαπανηθούν τα 150 ευρώ, είναι σε πάσης φύσεως μεταφορές (αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές), ενοικιάσεις οχημάτων, σε καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, σε ταξιδιωτικά γραφεία, κινηματογράφους, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, και τέλος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Το Freedom Pass θα είναι διαθέσιμο για τους 940.000 πολίτες 18-25 ετών εντός του Ιουλίου, και όπως το χαρακτήρισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, είναι… «πρόσκληση για επιστροφή στην κανονικότητα», και με βάση τον κ. Μητσοτάκη «παράθυρο ελευθερίας στον ελεύθερο χρόνο τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider