Goldman Sachs: Πάνω από 50% η πιθανότητα η πρώτη αύξηση στα επιτόκια από την Fed να γίνει πριν το τέλος του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Πάνω από 50% η πιθανότητα η πρώτη αύξηση στα επιτόκια από την Fed να γίνει πριν το τέλος του 2023
«Έχουμε αλλάξει την πρόβλεψη μας για τον χρόνο της πρώτης αύξησης στο γ’ τρίμηνο του 2023, από την προηγούμενη που ήταν α’ τρίμηνο του 2024», γράφει ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Γιαν Χάτζιους

Η Goldman Sachs υποστηρίζει πως υπάρχει άνω του 50% πιθανότητα η Fed να αυξήσει τα βασικά επιτόκια πριν το τέλος του 2023, όπως αναφέρεται σε μια έρευνα της.

«Έχουμε αλλάξει την πρόβλεψη μας για τον χρόνο της πρώτης αύξησης στο γ’ τρίμηνο του 2023, από την προηγούμενη που ήταν α’ τρίμηνο του 2024», γράφει ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Γιαν Χάτζιους. «Ωστόσο, κρίνουμε τις πιθανότητες μιας αύξησης έως το τέλος του 2023 ελαφρά πάνω από το 50% γιατί η άνοδος θα μπορούσε κάλλιστα να εκτροχιαστεί από μια μικρότερης του αναμενόμενου αύξησης του πληθωρισμού ή μια πιο απότομη επιβράδυνση στην ανάπτυξη καθώς φθίνει η δημοσιονομική στήριξη».

Όσον αφορά το tapering, ο Χάτζιους αναφέρει: ¨»Εξακολουθούμε να αναμένουμε το πρώτο σημάδι για το tapering τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο, ακολουθούμενο από μια επίσημη ανακοίνωση τον Δεκέμβριο η οποία θα ξεκινήσει την διαδικασία του tapering στο ξεκίνημα του επόμενου έτους, αν και οι κίνδυνοι γέρνουν προς ένα νωρίτερο ξεκίνημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider