Φ. Λέιν (ΕΚΤ): Πολύ νωρίς για να συζητάμε τον τερματισμό του PEPP

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φ. Λέιν (ΕΚΤ): Πολύ νωρίς για να συζητάμε τον τερματισμό του PEPP
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ευρωτράπεζας υποστήριξε ότι «θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επανέλθει η αγορά εργασίας στα προ-κορονοϊού επίπεδα».

Την άποψη πως είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί ακόμα να αρχίσει τη συζήτηση για τον τερματισμό του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP) για τον κορονοϊό εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της, Φίλιπ Λέιν.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ ανέφερε ότι «δεν αποτελεί μια μηχανική απόφαση το πότε θα σταματήσουν οι αγορές του PEPP», με τον ίδιο να προσθέτει πως «ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να είναι μια σημαντική στιγμή για τον περιορισμό του προγράμματος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να κρίνουμε εάν θα γίνει τότε».

Σε ερώτηση για το πότε θα αρχίσει ο περιορισμός του PEPP, το στέλεχος της ευρωτράπεζας ανέφερε πως «είναι αχρείαστο και πρόωρο να μιλάμε για αυτό το θέμα».

Ακόμα, ο Λέιν υποστήριξε ότι «θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επανέλθει η αγορά εργασίας στα προ-κορονοϊού επίπεδα».

Σε σχόλιο του για τη χθεσινή απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), το στέλεχος της ΕΚΤ υποστήριξε πως «οι ΗΠΑ και η Ευρωζώνη είναι σε πολύ διαφορετικά καταστάσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider