Ελλάδα
16-06-2021 | 19:36

Συνάντηση Χρ. Σταϊκούρα - Κλ. Ρέγκλινγκ: «Πράσινο φως» για πακέτο «δόσεων» στην Ελλάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Χρήστος Σταϊκούρας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα θέματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας και τα οποία θα τεθούν στο Eurogroup της Πέμπτης όπως και τα σχέδια για την αξιοποίηση των πόρων ανάκαμψης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ για την Ελλάδα βρίσκονται οι μεταρρυθμίσεις, ο προϋπολογισμός, οι επενδύσεις και το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΥΠΟΚ, «η σημερινή συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική. Στη διάρκειά της συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και συνολικά στην ευρωζώνη, καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές».

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Από τότε που ο κ. Σταϊκούρας ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχουμε τακτικές συναντήσεις και διατηρούμε στενή συνεργασία. Τον Μάιο επισκέφθηκα την Αθήνα, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Σήμερα συνεχίσαμε αυτόν τον διάλογο, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα λάβει σημαντικές αποφάσεις οι οποίες σχετίζονται με τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα. Η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση την τελευταία δεκαετία και η οικονομία της μπορεί να σημειώσει ξανά ισχυρή ανάπτυξη, μετά τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης του Covid-19».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση με τον κ. Regling και η εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση που είχαμε επιβεβαιώνει τη συστηματική, παραγωγική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία που έχουμε εδραιώσει. Η Ελλάδα αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην οικονομία και την κοινωνία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, όπως έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Υπάρχουν ακόμα δυσκολίες και προκλήσεις μπροστά μας. Ωστόσο, η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, μια σειρά θετικών δεικτών και πρόσφατων εξελίξεων εμπνέουν αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές ισχυρής ανάκαμψης και επίτευξης υψηλής, βιώσιμης ανάπτυξης στη μετά-κορονοϊό εποχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.