Goldman Sachs: Σε καλύτερη θέση οι ευρωπαϊκές τράπεζες από όταν ξεκίνησε η πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Σε καλύτερη θέση οι ευρωπαϊκές τράπεζες από όταν ξεκίνησε η πανδημία
Σε καλύτερη θέση σε σχέση με την έναρξη της πανδημίας είναι πλέον οι ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με αναλυτή της Goldman Sachs, που παρέθεσε δύο λόγους.

Σε καλύτερη θέση σε σχέση με την έναρξη της πανδημίας είναι πλέον οι ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με αναλυτή της Goldman Sachs, που μίλησε στο CNBC, παραθέτοντας δύο λόγους.

«Οι δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων έχουν μειωθεί σε ετήσια βάση, επομένως τα τμήματα του ισολογισμού που δεν αποδίδουν έχουν πράγματι μειωθεί», ανέφερε ο Jernej Omahen, επικεφαλής της τμήματος έρευνας των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Goldman Sachs.

«Αυτή τη στιγμή, ένας από τους λόγους είναι διαρθρωτικός», υποστήριξε, αναφερόμενος στις προσπάθειες ελάττωσης των κινδύνων στις οποίες έχουν προβεί οι ευρωπαϊκές τράπεζες μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ο δεύτερος λόγος πίσω από τη βελτίωση των ισολογισμών «είναι η πραγματικότητα, που σημαίνει ότι υπήρξε σημαντική δημοσιονομική και νομισματική στήριξη για την οικονομία αλλά και για τις εταιρείες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν από τα 1 τρισ. ευρώ το 2016 σε περίπου 550 δισ. ευρώ στα μέσα του 2020, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 3% του συνολικού επιπέδου των δανείων σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider