Ενίσχυση των εξαγωγών κατά 3,3% αναμένουν οι επιχειρήσεις για το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενίσχυση των εξαγωγών κατά 3,3% αναμένουν οι επιχειρήσεις για το 2021
Οι τρεις κυριότερες χώρες στις οποίες οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν εξαγωγές το 2021 είναι η Γερμανία, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Αύξηση κατά 3,3% στην αξία των εξαγωγών τους για αγαθά προσδοκούν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις για το έτος 2021, σε σχέση με το έτος 2020, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις επιχειρήσεις κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021.

Η κατηγορία προϊόντων στην οποία οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις προσδοκούν ότι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της αξίας των εξαγωγών τους σε σχέση με το 2020 είναι η κατηγορία «Ορυκτά καύσιμα, λιπαντικά κλπ.» κατά 15,1%. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις προσδοκούν ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση θα καταγραφεί για την κατηγορία «Μηχανήματα και υλικό μεταφορών» κατά 10,9%.

Οι τρεις κυριότερες χώρες στις οποίες οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν εξαγωγές αγαθών κατά το έτος 2021 είναι η Γερμανία, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Σημειώνεται πως το 3ο τρίμηνο του 2021, η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τη 2η εκτίμηση για τις προσδοκίες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σχετικά με την αξία των εξαγωγών τους για το έτος 2021, η οποία θα καταρτιστεί στη βάση των σχετικών επικαιροποιημένων στοιχείων που θα συγκεντρωθούν από τις επιχειρήσεις κατά τον 2ο κύκλο συλλογής της έρευνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider