Σολομών Μπεράχας: «Η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για σωστές αποφάσεις»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σολομών Μπεράχας: «Η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για σωστές αποφάσεις»
Ο κ. Σολομών Μπεράχας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Σολομών Μπεράχας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για τη σημασία της έγκυρης πληροφόρησης αναφορικά με την οικονομική συμπεριφορά εταιρειών και φυσικών προσώπων, ως γνώμονα λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων και έγκρισης χορηγήσεων, τόνισε το ρόλο της Τειρεσίας ως «θεματοφύλακα ενός πολύτιμου εργαλείου των τραπεζών, που είναι οι πληροφορίες». Επίσης, τόνισε την πληρότητα, ποιότητα και αξιοπιστία των πληροφοριών αυτών και τη σημασία τους για τον χρηματοπιστωτικό χώρο και γενικότερα την ελληνική αγορά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ αναφορικά με το θέμα των «κόκκινων» δανείων σε σχέση με την ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ επεσήμανε ότι η εταιρεία δεν εγκρίνει ή απορρίπτει χορηγήσεις και κατά την άποψη του τα «κόκκινα» δάνεια είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας για πάνω από δέκα χρόνια.

Μιλώντας στη συνέχεια για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού που επέφερε η πανδημία, ανέφερε ότι αν και επικεφαλής μιας 100% ψηφιακής εταιρείας όπως η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ και παρά τις νέες δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει η τεχνολογία, αυτή «δεν θα υποκαταστήσει την απαραίτητη συναισθηματική νοημοσύνη».

Τέλος, ο κ. Μπεράχας, διαβεβαίωσε ότι η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ επενδύει συστηματικά στην ασφάλεια, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαφύλαξη της ποιότητας των προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων καθώς και των εταιρικών δεδομένων που τηρεί. Η βάση δεδομένων της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ έχει αποδειχθεί ότι είναι απόλυτα ασφαλής και έως σήμερα δεν έχει σημειωθεί κανένα συμβάν διαρροής δεδομένων από αυτήν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider