Η ΕΚΤ προειδοποιεί για χρεοκοπίες μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΚΤ προειδοποιεί για χρεοκοπίες μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό
Η ευρωτράπεζα εμφανίζεται ανήσυχη για το αυξανόμενο βάρος του εταιρικού δανεισμού ιδιαίτερα σε χώρες με μεγαλύτερο κλάδο υπηρεσιών.

Ανησυχία για τη χρεοκοπία επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από την άρση των υποστηρικτικών μέτρων για τον κορονοϊό εκφράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναφέρεται στην τελευταία έκθεση σταθερότητας της ΕΚΤ.

«Καθώς η Ευρωζώνη βγαίνει από το τρίτο κύμα της πανδημίας, ο χρηματοδοτικός κίνδυνος παραμένει μεγάλος και "μοιράζεται" ανισομερώς» αναφέρει σε δήλωση του ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς Ντε Γκίντος.

Η ευρωτράπεζα εμφανίζεται ανήσυχη για το αυξανόμενο βάρος του εταιρικού δανεισμού ιδιαίτερα σε χώρες με μεγαλύτερο κλάδο υπηρεσιών, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τις πιέσεις στις κυβερνήσεις και στις τράπεζες των εν λόγω κρατών.

«Με τα υποστηρικτικά μέτρα να υποχωρούν σταδιακά, η αύξηση του ποσοστού των χρεοκοπιών σε επίπεδα προ της πανδημίας δεν θα πρέπει να αποκλείεται, ιδιαίτερα σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης» συμπληρώνει ο Ντε Γκίντος.

Ο Ισπανός αξιωματούχος προσθέτει ότι «τα επιπλέον μέτρα στήριξης, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να γίνουν πιο στοχευμένα από ευρείας βάσης που είναι σήμερα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: 1 στις 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύει να χρεοκοπήσει μετά την πανδημία

Εφιαλτικές οι προβλέψεις για τις επερχόμενες χρεοκοπίες στον κόσμο και... στην Ελλάδα

Φόβοι για «κύμα» χρεοκοπιών στη Γερμανία λόγω του lockdown μέχρι το Πάσχα

gazzetta
gazzetta reader insider insider